Авакова у відставку: під Радою вимагають зміни керівництва МВС, фото

10:41, 05.06.2020
Авакова у відставку: під Радою вимагають зміни керівництва МВС, фото

Присутні тримають плакати з написами: "Ні поліцейській державі", "Аваков і пси", "2295 днів без безпеки поліції Авакова".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпочав доповідь щодо резонансних кримінальних подій, зокрема, щодо перестрілки в Броварах та зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику, перед депутатами Ради в п’ятницю.

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

Водночас, під стінами Ради, де доповідає Аваков, та будівлі Кабміну розпочалися акції протесту, на яких громадські активісти вимагають відставки міністра внутрішніх справ.

 

 

 Так, о 9:00 стартувала акція «Авакова у відставку». Організатори кажуть, що причиною таких вимог є нерозслідувані гучні справи та зловживання. Вони також закликають людей вийти на мітинги у регіонах.

 

 

У цей же час розпочалася акція «Непокаране зло вбиває. Аваков має піти!», яку організувала партія «Голос».

 

«Депутати мають проголосувати за постанову про його відставку. Ти можеш нагадати депутатам про їх обов'язок – захищати людей», — стверджують організатори.

 

 

О 10.00 члени партії «Правий сектор» розпочали під парламентом свою акцію. Також закликають активістів виходити на мітинги під стіни обласних державних адміністрацій у своїх регіонах.

 

Присутні тримають плакати з написами: "Ні поліцейській державі", "Аваков і пси", "2295 днів без безпеки поліції Авакова".

 

 

 На місці присутні правоохоронці та поліція діалогу.   

 

Окрім цього під стінами Кабінету міністрів на 14.00 анонсований мітинг «Проти поліцейського свавілля в Україні», який організовують KyivPride та «Центр громадських свобод».

 

Зазначимо, Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ з лютого 2014 року. У серпні 2019 року вже за уряду команди президента Володимира Зеленського його перепризначили на цю посаду.

 

Як повідомляла «УМ», міністр МВС Арсен Аваков вважає ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції одним із найрезонансніших, але закликає політиків не порівнювати його з подіями у Врадіївці 2013 року, де правоохоронці згвалтували і намагалися вбити жінку.

 

На думку Авакова, випадки катування існують у поліції будь-якої країни світу, важливо їх не приховувати та покарати винних.

 

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закидає провал реформи поліції колишній очільниці Нацполіції Хатії Деканоїдзе.