Тейлор, їдучи з Києва: «Я дуже оптимістичний щодо України» (ВІДЕО)

10:33, 31.12.2019

Вільям Тейлор передає повноваження тимчасового повіреного у справах США у Києві Крістіні Квін і заявляє, що дуже оптимістичний щодо нашої країни.

 

Про це вказано у Twitter посольства США у Києві.

 

 "Коли я приїхав до Києва у червні, я знав, що буду тут обмежений період часу. Це був чудовий час! Було обрано нову Раду, з’явилися нові можливості просувати реформи. Запрацював Вищий антикорупційний суд… Відбувся прогрес у повернення миру на Донбас, телефонні дзвінки між президентами Зеленським і Путіним, обмін полоненими. Час мого перебування був надзвичайним – і далі будуть великі часи. Нові високопоставлені візитери з США демонструють сильну підтримку України. Це і санкції проти "Північного потоку – 2",- сказав у відеозверненні Тейлор до українців.

 

Тейлор наголосив, що Україну підтримують обидві парті – демократи  республіканці, весь Конгрес, і це дає великі можливості у двосторонніх відносинах країн.

 

За словами дипломата, він "дуже оптимістичний щодо України".

 

Перебування Вільяма Тейлора на посаді Тимчасового повіреного у справах США у Києві добігає кінця. У цьому відео він розповідає про час, проведений тут та про міцне . Ось його зверення до народу України.https://youtu.be/jgeZQv2NzqE 

 

Наступницею Тейлора у місії стане Крістіна Квін. Він сподівається, що вона сприятиме розбудові відносин Вашингтона та Києва.