Над катерами «Слов’янськ» і «Старобільськ» урочисто підняли прапори (ВІДЕО)

16:51, 13.11.2019

У середу, 13 листопада, у Практичній гавані міста Одеси відбулась церемонія підняття прапора ВМС ЗС України на раніше переданих патрульних катерах “Слов’янськ” та “Старобільськ” типу Island, а також пошуково-рятувальному судні “Олександр Охрименко”.

 

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

 

Подія відбувалась в урочистій обстановці, на яку прибуло вище військово-політичне керівництво країни.

 

Введення цих одиниць до складу національного флоту покращить спроможності ВМС ЗС України на морі.

 

“Ці катери, подаровані США, мають гарний технічний стан та прекрасні патрульні спроможності для захисту національних інтересів України у ближній морській зоні”, – сказав колишній перший заступник Командувача ВМС ЗС України, адмірал Ігор Кабаненко.

 

Як повідомляла УМ, два катери типу Island були передані Україні 27 вересня 2018 року в Балтиморі в рамках візиту до США на той час президента України Петра Порошенка.

 

Технічна характеристика катерів класу Island передбачає, що у своїй базовій комплектації вони мають водотоннажність 168 тонн, а також довжину 34 метри та ширину 6,4 метра.



Вони здатні розвивати швидкість до 29,5 вузла. З озброєння кожен катер має 25-мiлiметрову гармату та два кулемети. Катери обладнані РЛС загального виявлення AN / SPS-73 та 5,4-мiлiметровим доглядовим човном Zodiak Hurricane 540. 

 

Після розвантаження в Одесі катери пройдуть модернізацію, після чого їх включать до складу ВМС.