Порошенко питає Зеленського, де кінець епохи бідності і зарплати по $4 тисячі (Відео)

20:25, 10.10.2019

Попередник Володимира Зеленського на посту президента України Петро Порошенко заявив, що президент під час свого "прес-марафону" забагато говорить про попередників. Порошенко питає у Зеленського, "де кінець епохи бідності і заробітна плата вчителям по 4 тисячі доларів"?

 

 Відео-звернення Порошенка у Facebook опублікував його речник Святослав Цеголко.

 

 "А якщо серйозно, то півроку, а майже стільки пройшло з дати виборів, - це достатньо часу для того, щоб прозвітувати суспільству про те, що було зроблено, які з передвиборчих обіцянок виконані.

 

І звичайно, що обіцянка, що прийшов кінець "епохи бідності", і у нас вчителі будуть отримувати по 4000 доларів –  ми це не побачили в бюджеті навіть на наступний рік.

 

Обіцянка про те, що рішуче будуть знижені тарифи – замість цього ми чомусь прийшли до закупівлі електроенергії з Російської Федерації.

 

І третє та головне, бо обіцянок було багато – всі українці хотіли почути відповідь на обіцянку: мир – це просто, і достатньо просто припинити стріляти, і на сьогоднішній день війна продовжувалася лише тому, що хтось на ній заробляв.

 

І через пів року виявляється, що мир – це складно, що рішення доводиться приймати непрості. Виявляється, що зруйнувати світову солідарність на підтримку України, яку ми будували п’ять років, дуже легко значно ослабити за п’ять місяців".

За словами Порошенка, він 10 жовтня мав можливість подивитися декілька хвилин зустрічі Володимира Зеленського із журналістами. Порошенко вважає, що "забагато уваги приділено попередникам –  майже третина часу". І прізвище Порошенка найбільш згадуване під час прес-конференції.

 

Як повідомляла УМ, пресмарафон Зеленського з журналістами став найдовшою пресконференцією президента у світі. Вона проходить у новому форматі.

 

На пресмарафон відреагували в соцмережах.