Охоронці Медведчука працюють помічниками депутатів від «ОПЗЖ» (відео)

15:59, 05.10.2019
Народні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук та Віктор Чорний взяли собі в помічники представників "Детективної охоронної компанії "Шторм", яка охороняла Медведчука і раніше перешкоджала журналістам.
 
Про це повідомляє "Радіо Свобода".
 
Як зазначається, Чорний, який вперше став народним депутатом, був співзасновником і раніше сам очолював "Шторм" - охоронну компанію, яка охороняла Медведчука.
 
Серед помічників Медведчука є інший співзасновник "Шторму" Андрій Мартинов.
 

Сам депутат у коментарі "Радіо Свобода" заявив, що "нічого поганого у цьому не бачить". Каже, що обирав його за критеріями "допомоги виконання функцій народного депутата", утім, яких саме, уточнити не захотів.
 
Іще один співзасновник "Шторму" - Іван Бойченко, - опинився серед помічників Чорного.
 
"Полковник міліції. Очолював підрозділ з питань боротьби з організованою злочинністю. Я дуже задоволений, що він згодився бути моїм помічником", - розповів Чорний "Радіо Свобода".
 
За словами Чорного, Бойченко зараз є керівником "Шторму".
 
Окрім Бойченка, серед помічників Чорного є Олег Вознюк. У декларації його цивільної дружини Тетяни Овсюк прямо вказано: він співробітник "Шторму". І в 2017 році заробив у ньому майже 13,5 тисяч гривень "гонорарів та інших виплат", а в 2018-му - 3,5 тисячі.
 
Загалом, за словами Чорного, серед його помічників є "близько п`яти" співробітників "Шторму", які колись працювали в МВС та СБУ.
 
Як відомо, детективна охоронна компанія "Шторм" (раніше "Сварог") має чотирьох засновників. Окрім Віктора Чорного, це Іван Бойченко, Костянтин Іванов та Андрій Мартинов.