У Батурині презентували книгу про Григорія Орлика

10:51, 28.09.2019

Дослідниця Ірина Дмитришин, завідувачка кафедри українських студій в Інституті східних мов і цивілізацій у Парижі, днями презентувала книгу "Григорій Орлик, або Козацька нація у французькій дипломатії"  на батьківщині героя книги в Батурині.

 

5 років досліджень і пошуки у приватних та державних архівах Франції втілилися у книгу, що розкриває маловідому сторінку історії пов'язану з роллю українського емігранта і борця за козацькі інтереси на теренах Європи.

 

В книзі розповідоється про маловідому сторінку європейської історії, пов’язану з постаттю сина автора першої української Конституції, який став помітною особистістю у французькій дипломатії XVIII століття і завжди дбав про незалежність своєї Батьківщини.

 

 

 

Ірина Дмитришин – завідувачка кафедри українських студій в Інституті Східних Мов і Цивілізацій (м. Париж). Авторка монографій, присвячених Григорію Орлику (2005) та подорожі Едуарда Ерріо до України у 1933 році (2018), упорядниця Меморандумів Григорія Орлика (2017). Перекладачка українських сучасних авторів французькою мовою.