В Одесі протестують проти призначення керівником області протеже Зеленського (відео)

08:36, 27.06.2019
Біля будівлі обладміністрації в Одесі активісти влаштували протест проти призначення президентом Володимиром Зеленським Андрія Андрейчикова на посаду керівника Одещини.
 
Як повідомляє "Радіо Свобода", на акцію зібралося близько 20 активістів.
 
У випадку призначення Андрейчикова організатори мітингу обіцяють їхати до Києва під будівлю офісу президента.
 
"Одеські активісти закидають Андрейчикову знайомство та зв’язок із одним із ватажків одеського сепаратизму, лідером партії "Родина" Ігорем Марковим", - зазначають журналісти.
 
Водночас повідомляється, що сам Андрейчиков заперечив знайомство з Марковим.
 
 
 
 
 
 
 
Журналіст "Схем" Наталія Седлецька на своїй сторінці у Facebook повідомила деякі відомості про нового "губернатора". 
 
Зокрема, вона розповіла про закритий мисливський клуб "Мисливець 2007" на Одещині. Входить у нього всього десять людей. Разом полюють на птахів та кабанів у Кілійських мисливських угіддях. 
 
Один з них - Дмитро Череп у 2015 році хотів утворити "Одеську народну республіку", в якій мав отримати керівну посаду. Звозив для цього бойовиків з "ЛНР/ДНР". За це його засудили на 5 років, він визнав провину і пішов на угоду зі слідством.
 
Другий - Сергій Кушнір - очолює Одеський осередок агресивно проросійської партії "Родіна", головою якої досі лишається біглий в Росію Ігор Марков.
 
Третій учасник закритого мисливського клубу - Андрій Андрейчиков. Бізнесмен, який постачає металобрухт у невизнане Придністров'я, з чого годуються місцеві проросійські сепаратисти.
 
"А ще Андрій Андрейчиков - новий, схвалений сьогодні Кабміном очільник Одеської області. До офіційного призначення головою Одеської облдержадміністрації його відділяє лише один підпис під указом Президента", - зазначила Наталія Седлецька.
 
 
 
 
 
Ігор Марков - відомий українофоб, прихильник та спонсор сепаратистських псевдодержав ДНР/ЛНР, лідер нині недіючої проросійської партії "Родіна". Звинувачується прокуратурою України в спробі посягнути на територіальну цілісність України. Переховується від українських правоохоронців в Росії з 2014 року.
 
З 2012-2014 роки був народним депутатом України 7-го скликання обраним по одномандатному округу № 133 в Одесі.