Україна і Велика Британія провели спільні тренування в Чорному морі (фото)

14:41, 13.05.2019
Ракетний катер "Прилуки" Військово-морських сил України провів низку тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем Echo Королівського Військово-Морського Флоту Великої Британії.
 
Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.
 
"У ході спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО", - йдеться в повідомленні. 
 
 
Також зазначається, що до тренувань залучався гелікоптер морської авіаційної бригади.
 
 
"Морський багатоцільовий вертоліт Мі-14 виконував завдання щодо висвітлення надводної обстановки в районі тренувань. Також разом із кораблями відпрацьовував дії в ході пошуково-рятувальної операції та подальшої евакуації постраждалого", - додали у Генштабі ЗСУ. 
 
 
Відзначається, що усі дії військові "відпрацювали на відмінно". 
 
 
"Кожен візит кораблів НАТО до Одеси – це можливість для отримання додаткових знань і вдосконалення навичок взаємодії з нашими іноземними колегами… підвищення рівня взаємосумісності, метою якої є зміцнення стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні", - підсумували у Генштабі.
 
 
Нагадаємо, розвідувальний корабель Британії вдруге після нападу Росії в Азові прибув до Одеси. За три дні візиту планувалося, що британські моряки зіграють футбольний матч з українцями, на борт корабля піднімуться українські курсанти для вивчення корабля. Також планувалися навчання і зазначалося, що корабель НАТО - це "психологічний запобіжник" напередодні 9 травня.