Шевченка схрестили з Пушкіним: виставка в метро Києва шокує пасажирів

12:58, 12.02.2019

Побачити Тараса Шевченка під несподіваним кутом пропонують киянам у метро. Неоднозначна виставка відкрилася на станції метро "Тараса Шевченка".

Колони станції прикрасили осучасненими портретами Шевченка в образах історичних персонажів, героїв кіно та навіть сучасних мультфільмів. Христофор Колумб, Термінатор та Дарт Вейдер - це далеко не всі несподівані постаті, з якими художник Олександр Грехов поєднав Тараса Григоровича!  І хоч в реальному житті Шевченка з усіма цими персонажами нічого й пов'язувати не могло, та автори знайшли таки між ними спільні риси.

Так, з Колумбом Шевченка поэднує любов до рідної землі. Він так само любив жінок і мав багато шанувальниць, як і глеммери з гурту Kiss. І так само, як Термінатор Шевченко міг би сказати "I`ll be back", коли його відправили в останнє заслання. Адже він таки повернувся на рідну землю, хоч і помер у Росії. А щодо Дарта Вейдера, то Шевченко - теж справжній батько - Батько української нації.  


Виставку під назвою "Квантовий стрибок Шевченка" організували спільно Національний музей Тараса Шевченка, Київський метрополітен та художник-ілюстратор Олександр Греков. Художник пояснив, що для нього - це перш за все спроба вивести Шевченка за межі шаблонного образу, який нав'язують шкільні підручники. 

 

Потрапити на виставку може кожен. Ціна - вартість жетона в метро. Нині він коштує 8 гривень. Втім, побачити Шевченка в несподіваних образах зможуть не лише кияни та гості столиці. З березня виставка вирушить в турне містами України. Перший у списку - Львів.