День Соборності: береги Дніпра в Києві з'єднали «живим» ланцюгом (відео)

10:10, 22.01.2019
Уранці 22 січня в Києві два береги Дніпра з'єднали "живим" ланцюгом на честь Дня соборності України.
 
Учасники акції на мосту Патона розгорнули величезний державний прапор. Дві колони людей возз'єдналися посеред мосту. Йдучи колонами, учасники акції співали гімн України, скандували гасла. Частина учасників тримає в руках великий плакат "Соборна Україна", передає 112.ua.
 
Очікується, що обидві колони учасників акції заспівають гімн України, потім хвилиною мовчання вшанують пам'ять всіх загиблих за незалежність і соборність України.
 

Також на сьогодні заплановано покладання квітів до пам'ятників Шевченку та Грушевського в столиці.
 

 
Як відомо, Україна сьогодні, 22 січня, святкує День соборності. Саме в цей день 100 років тому був проголошений Акт возз'єднання ("Акт злуки") Української народної республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Сталося це на Софійській площі в Києві.
 
У Львові закликають розгорнути синьо-жовті стяги на роботі чи вдома. Величезними знаменами у місті вже прикрасили обладміністрацію, Охматдит та Чорнобильську лікарню, а в Дніпрі до Дня Соборності утворили величезне серце. Сто курсантів університету внутрішніх справ сформували символічну фігуру просто неба. Вони усі разом заспівали гімн України у супроводі оркестру, повідомляє tsn.ua.
 

День Соборності в Києві 1990 року 

У зв’язку з святковими заходами в Києві перекрили рух всіх видів транспорту, в тому числі громадського, повідомляє прес-служба МВС.
 
Наразі перекриті: вулиця Володимирська (від вул. Великої Житомирської до вул. Іринінської); Володимирський проїзд (від вул. Володимирської до вул. Михайлівської); Михайлівський провулок (від вул. Софійської до вул. Михайлівської); вулиця Софійська (від вул. Володимирської до Михайлівського провулка); вулиця Алли Тарасової (від Володимирського проїзду до Михайлівського провулку); вулиця Мала Житомирська (від Володимирського проїзду до Михайлівського провулку); провулок Рильського (від вул. Стрілецької до вул. Володимирської); вулиця Стрілецька (від вул. Великої Житомирської до вул. Рейтарської); Георгіївський провулок (від вул. Стрілецької до вул. Рейтарської).
 
Рух цими вулицями буде заборонений до завершення святкових заходів.
 
Крім того, з 10:15 до 10:25 перекриють рух на перетині вулиці Грушевського і Петрівської алеї (пам’ятник загиблим під час Революції Гідності).
 
А з 12:00 до 13:30 обмежать рух транспорту під час проходження колони представників громадської організації "Твій шлях" від Майдану Незалежності по вулиці Михайлівській, Хрещатик, площі Європейській та вулиці Хрещатик до перетину вулиці Грушевського і Петрівської алеї.