Путін отримав валізу без ручки

15:22, 20.02.2021

Головне досягнення 2014 року – це не просто збереження держави, а руйнація путінського проекту «Новоросія».

 

Путін з жахом для себе відкрив, що російськомовні українці на фронті б'ють росіян, захищаючи власну землю, аж ніяк не гірше, ніж україномовні. Він не очікував цього. Він не очікував подій в Харкові, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі і побачив, що в нього є валіза без ручки, з якою він не знає що робити.

 

Хочу нагадати, що дії Путіна полягали і в тому, щоб запровадити тотальне економічне ембарго. Одразу ж всі промислові товари були заборонені. По кому він збирався вдарити? По російськомовним мешканцям Сходу. Сценарій був дуже простий – ми маємо їх звільнити з виробництв, вони мали залишитися без роботи і скинути київську владу.

 

Ми їм не дали цього зробити. Чому? Бо ми уклали поглиблену та всеохоплюючу Зону вільної торгівлі одразу ж. Бо я підписав через тиждень після інавгурації Угоду про Асоціацію. І результатом цього було – все що йшло в Росію, впало з майже 30% до 8%. А все, що йшло в Європу, зросло з тих самих 30% до 43%. Європа врятувала Україну економічно. Європа врятувала Україну політично через застосування санкцій. Європа врешті решт врятувала Україну і через механізм безпекової допомоги. Спільно зі Сполученими Штатами Америки.

 

Це все дуже здивувало Путіна. Здивувала солідарність з Україною, об’єднаність Європи. І це ще раз продемонструвало, що люди на Майдані віддавали своє життя абсолютно недарма.