Ліси на заклання

16:55, 25.11.2016

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини. У відповідь на це ЄС готовий надати нам останній транш фінансової допомоги – 600 мільйонів євро.

 

Хочу сказати з цього приводу кілька слів, як керівник єдиної області в Україні, лісистість якої займає більше половини території, і єдиної області, яка не продає в Європу ні паливну, ні ділову деревину.

 

Може тоді вивеземо з цієї країни все, що має хоч якусь цінність, продамо за копійки, а самі залишимося голі й босі в центрі Європи? Про 600 мільйонів євро допомоги через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки.

 

Тому нехай європейські партнери не ставлять нам ультиматуми й не перетворюють Україну в сировинний придаток. Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон.

 

Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні цяцьки виманювали землю, а доведемо, що ми європейська нація, яка має свій гонор і береже національні багатства!

 

Джерело

  • Смертельна недуга країни

    Українська держава в частині функціонування системи української влади, як інструменту управління суспільними процесами та забезпечення розвитку держави та благополуччя народу, остаточно припинила своє існування. >>