Зеленський у Швейцарії зустрінеться з представниками Євросоюзу і НАТО

15:01, 15.01.2024
Зеленський у Швейцарії зустрінеться з представниками Євросоюзу і НАТО

У Швейцарії проходить Всесвітній економічний форум. (Фото з відкритих джерел)

У рамках робочого візиту до Швейцарії Президент Володимир Зеленський проведе у Давосі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО.

 

Як інформує УМ, про це Зеленський повідомив 15 січня у Телеграмі.

 

«У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України», - написав він.

 

Також Зеленський планує у Берні провести переговори з головами обох палат парламенту Швейцарії, керівниками партій і фракцій, президенткою Віолою Амхерд. «Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», - зазначив Президент.

 

Він висловив сподівання, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі бачення України.

 

"Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України", - зазначив Зеленський.

 

Нагадаємо, що в Швейцарії проходить Всесвітній економічний форум. На захід зібралися понад сто глав держав і урядів.

 

Зеленський 16 січня виступить зі спеціальним зверненням на ВЕФ.

 

Як повідомляла УМ, Українська формула миру: у Давосі проходить четверта зустріч радників з нацбезпеки.