Дані для евакуації з польського кордону водіїв вантажівок збирає Україна

09:31, 24.11.2023
Дані для евакуації з польського кордону водіїв вантажівок збирає Україна

Україна ініціювала створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на кордоні. (Фото: Фейсбук Serhiy Derkach)

Україна почала збирати дані для евакуації водіїв вантажівок, які застрягли на кордоні із Польщею.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у Фейсбуці.

 

Якщо водій хоче, щоб його евакуювали, треба заповнити форму — тут.

 

«Ми кілька разів порушували питання на робочому й офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов — нічого з цього немає. Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади», — пояснив Деркач.

 

Також Україна ініціює створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на кордоні. Група має офіційно фіксувати ситуацію перед пунктами пропуску: чи пропускають небезпечні вантажі, яким чином перетинає кордон гуманітарна допомога та в яких умовах перебувають водії. Офіційний лист із такою пропозицією направили.

 

Нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники влаштували страйк на кордоні з Україною, заблоковані вже чотири пункти пропуску. Ключова вимога протестувальників — скасувати «транспортний безвіз» для України. Поляки заявили, що блокада пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» триватиме до 1 лютого 2024 року.

 

За оцінкою Федерації роботодавців України, збитки, яких зазнала українська економіка через польських протестувальників, уже перевищили €400 мільйонів.

 

Як повідомляла УМ, другий український водій помер на кордоні з Польщею.