«Бунт» на кордоні з Україною: польські перевізники продовжують протести

11:30, 12.11.2023
«Бунт» на кордоні з Україною: польські перевізники продовжують протести

Черги вантажівок на кордоні. Польські перевізники досі протестують.

Гігантські черги вантажівок все ще стоять перед польсько-українським кордоном– польські перевізники, які протестують, не збираються згортати протест.

 

Як інформує УМ, про це 12 листопада повідомила RMF FM.

 

Протест перевізників на польсько-українських прикордонних переходах триває з понеділка. Перевізники вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для українських військових, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їх перевірок.

 

Наразі час очікування на прикордонному переході Дорогуськ становить 55 годин, на Корчовій – понад 100 годин, а на Гребенне – до 140 годин.

 

У Корчовій протестувальники пропускають 15 вантажівок на годину, хоча ще в п'ятницю це був лише один автомобіль на годину.

 

Незважаючи на ці невеликі поступки, польські перевізники не збираються здаватися і продовжуватимуть свій протест.

 

У понеділок делегація з трьох членів збирається на переговори з представниками українського уряду, повідомив RMF FM Томаш Борковський, член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, а також голова страйку в Корчовій.

 

"Завтра ми йдемо з вимогами відновлення комерційних дозволів для українських і польських перевізників, з виключенням польських і європейських автомобілів системи єЧерга, а також з відкликанням і припиненням видачі ліцензій для вантажівок з іноземним капіталом, з-за меж Європейського Союзу", – пояснив Борковський.

 

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску.

 

Нагадаємо, що 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський привітав Дуду з Днем незалежності Польщі.