«Дружній вогонь»: Пригожин жаліється на обстріл регулярної армії рф «вагнерівців»

10:55, 05.06.2023
«Дружній вогонь»: Пригожин жаліється на обстріл регулярної армії рф «вагнерівців»

Взятий "вагнерівцями" в полон підполковни регулярної армії рф Роман Веневітін.

Євгеній Пригожин, ватажок банд-формування "ПВК Вагнер" заявив, що його найманців у травні обстріляли російські військові. Навіть опублікував допит взятого в полон підполковника рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Пригожина у Телеграм.

 

Пригожин опублікував рапорт, де стверджує, що злочинців "Вагнера" 17 травня обстріляли російські кадрові військові, коли бойовики намагалися розмінувати дорогу.

 

«Нами були виявлені фугаси у вигляді великої кількості пластиду, протитанкових мін і артилерійських снарядів, установлених в управляємому варіанті і виведених на позиції міністерства оборони.

 

Після попереднього огляду група приступила до розмінування, але була змушена припинити роботи, оскільки в районі населеного пункту Семигір'я по ним був відкритий вогонь із стрілецької зброї зі сторони позицій міністерства оборони», - сказано в повідомлені.

 

Бойовик стверджує, що внаслідок обстрілу була виведена з ладу вантажівка найманців "Урал" прямим потраплянням у двигун. Самі "вагнерівців" нібито не постраждали.

 

Пригожин заявляє, що бойовики взяли в полон кривдника - командира російських військових і він був п'яний.

 

Бойовики також опублікували відео із затриманим підполковником Романом Веневітіним, який представляється командиром 72 бригади російських військ і заявляє, що відкрив вогонь по "вагнерівцях" через особисту неприязнь. Він також зізнається, що був п'яним.

 

Журналіст Bellingcat Христо Грозев підтвердив, що Веневітін дійсно кадровий військовий РФ - підполковник.

 

Нагадаємо, що Пригожин заявив 2 червня, що представники Міноборони РФ розмістили протитанкові міни та інші вибухові пристрої вздовж маршрутів, якими сили "Вагнера" відходили з Бахмута. За його словами, міни були розміщені в тилових районах, де не ведеться ніякої активності з боку України, а тому МО, ймовірно, мало на меті, влаштувати "Вагнеру" "публічну порку".

 

Як повідомляла УМ, закиди Пригожина до міноборони рф проаналізував ISW.