Губернатору Бєлгородщини призначили зустріч російські легіонери-добровольці

16:28, 04.06.2023
Губернатору Бєлгородщини призначили зустріч російські легіонери-добровольці

Чи наважиться губернатор прийти до своїх бунтівливих співвітчизників на переговори - плкаже час.

Командири рейду на територію Бєлгородської області рф, в неділю, 4 червня, звернулися до обласного керівника В'ячеслава Гладкова: просять його прийти та забрати двох узяти в полон бійців підконтрольної Путіну армії. Про це йдеться у спільному відеозверненні Легітону "Свобода Росії" та Російського добровольчого корпусу (РДК). 

 

Як інформує УМ, відповідний ролик 4 червня в обід було розміщено в офіційному ТГ-каналі "легіонерів".

 

"Сьогодні велике православне свято - Трійця. І ми, представники РДК і "Легіону", пропонуємо обміняти двох полонених на кілька хвилин спілкування з вами в храмі. Без зброї. Якщо ви сьогодні до 17:00 з'явитесь до храму в Новій Таволжанці, ми, як жест доброї волі, як заведено говорити у нас на батьківщині, обміняємо цих двох полонених просто на можливість поспілкуватися з вами про долю Росії, непотрібну кровопролитну війну, яка ведеться вже півтора роки, а тепер ведеться і на території вашої Бєлгородської області", - сказав від імені командирів лідер РДК Денис Капустін (він же White Rex).

 

"Тому сьогодні до 17:00 у вас є можливість поспілкуватися без зброї та забрати додому двох громадян РФ, простих солдатів, яких ви та ваше політичне керівництво відправило на цю бійню. До зустрічі!", - наголосив Капустін.

 

При цьому відео було записано у лікарняній палаті - поруч із чоловіком на операційному столі.

 

Нова Таволжанка, у якій, за їхніми словами, зараз знаходять озброєні російські опозиціонери, знаходиться між кордоном та місто Шебекіно.

 

Метою свого повторного рейду на Бєлгородщину добровольці називають Шебекіно.

 

Нагадаємо, що 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус (РДК) повідомили про звільнення населених пунктів Козинка та Гора-Подол Бєлгородської області РФ та входження їхніх передових загонів до міста Грайворона.

 

2 червня РДК і легіон "Свобода Росії" розпочали другий на Бєлгородщину. Цього разу російські партизани зосередилися на місті Шебекіно.

 

Учора, 3 червня, "легіонери" звинуватили путінські війська у "хаотичному обстрілі Бєлгородщини" й запропонували жителям області евакуацію вглиб України.

 

"Прикордонна зона у Бєлгородській області стрімко перетворюється на сіру зону (з боку рф): покинуті будинки, покинуті жителі, повна відсутність місцевої адміністрації та представників поліції... У цій сірі зоні, що раптово утворилася, РДК намагається закріпитися, щоб потім навести лад", - поінформували своєю чергою 3 червня у РДК.

 

Як повідомляла УМ, ранком 4 червня добровольці заявили про бої на підступах до Шебекіно.