На півночі України відбулися військові навчання вертолітників ЗСУ, фото

17:59, 03.06.2023
На півночі України відбулися військові навчання вертолітників ЗСУ, фото

Досвідчені вертолітники передавали досвід молодим льотчикам. (facebook.com/JointForcesCommandAFU)

В Україні відбулися навчання екіпажів бойових вертольотів Мі-24 та військово-транспортних вертольотів Мі-8.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Командування Об’єднаних сил ЗСУ. в суботу.

 

Учасники навчань відпрацювали вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, завдавання ударів по військах противника, висадку та підтримку з повітря своїх десантів, знищення повітряних та аеромобільних десантів, рейдових, передових та інших загонів противника.

 

Зазнаається, що пілоти відпрацювали ті завдання, які їм необхідні в реальній бойовій ситуації, готувалия за відповідними льотними вправами й одночасно набули певного досвіду.
 
 
 

 

"Левова частка вертолітників, що зараз беруть участь у тренування нещодавно повернулися з виконання бойових завдань на сході нашої держави. Свій багаторічний та безоцінний бойовий досвід, який отримали там, сьогодні вони передають молодим льотчикам", - розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

 

Навчання проходили протягом кількох днів. До них були залучені група бойового управління, льотчики та інженерно-технічний склад. 

 

 

Як повідомляла УМ, українські спецпризначенці на базах Бундесверу готуються до контрнаступу та навчаються на важкій техніці Leopard 2 і Panzerhaubitze 2000.