Легіон «Свобода России» пропонує жителям Бєлгородщини виїжджати в Україну

09:52, 03.06.2023
Легіон «Свобода России» пропонує жителям Бєлгородщини виїжджати в Україну

Бажаючі мешканця Белгородщини можуть знайти собі притулок в Україні — легіон «Свобода Росии»

Легіон «Свобода России» заявив, що для мешканців Бєлгородської області погоджений гуманітарний коридор углиб України за підтримки ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив легіон "Свобода России" в Telegram.

 

«Путінські військові продовжують хаотичний обстріл Бєлгородщини. Намагаючись хоч якось завдати удару по наших силах, ворог вогнем заливає населені пункти, не зважаючи на цивільні втрати...З огляду на загрозу для цивільного населення, ми погодили з українським командуванням відкрити гуманітарні коридори для бєлгородців, які потерпають від обстрілів армії режиму. Тож усі, кому необхідна допомога за добровільною згодою можуть бути евакуйовані вглиб України для надання притулку та всіх необхідних базових потреб. Для цього треба підійти до представників легіону "Свобода России" або Російського Добровольчого Корпусу і попросити про притулок», — йдеться у повідомленні.

 

За даними бійців, вранці 3 червня були удари артилерії по населених пунктах Шебекине, Нова Таволжанка, Муром та інші. Вони оприлюднили відео обстрілу села Муром.

 

22 травня "Російський добровольчий корпус" (РДК) і Легіон "Свобода Росії" (ЛСР), в яких росіяни воюють за Україну, заявили про звільнення декількох населених пунктів Бєлгородської області РФ від путінської влади. 
 

Як повідомляла УМ, «російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода Росії» 1 червня 2023 року заявили, що проводять ще одну операцію на території росії.