Міністр освіти Оксен Лісовий позбувся ступеня кандидата наук

11:04, 30.05.2023
Міністр освіти Оксен Лісовий позбувся ступеня кандидата наук

"Цей Чоловік заслуговує на всіляку повагу" - так прокоментували у соцмережі гідний вчинок міністра освіти Оксена Лісового. (Фото: Фейсбук Оксен Лісовий)

Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України повідомив, що першим відмовився від ступеня кандидата наук. Механізм добровільної відмови від наукового ступеня було затверджено урядом 19 травня.

 

Як інформує УМ, про своє рішення міністр повідомив 30 травня у Фейсбуці.

 

"В академічному світі науковий ступінь – це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці...

 

На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", – написав міністр на Facebook.

 

Лісовий додав, що наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності має стати відповідний закон, який наразі доопрацьовується.

 

"Наше завдання – розвивати, підтримувати та підсилювати прогресивну науку та людей, які нею займаються – відповідально та ефективно", – пише міністр.

 

Нагадаємо, що раніше новопризначеного міністра освіти звинуватили у плагіаті.

 

Оксен Лісовий подав свою дисертацію на перевірку та обіцяв відмовитися від ступеня, якщо плагіат таки знайдуть.

 

Як повідомляла УМ, міністр освіти Оксен Лісовий визначається щодо скорочення кількості шкільних предметів.