Примусова робота в рф: хочете війни – працюйте задарма на її потреби

12:46, 28.05.2023
Примусова робота в рф: хочете війни – працюйте задарма на її потреби

У рф почастішали розмови про для потреб війни проти України — це нагадує методи СРСР у насильному залучені цивільних до важких безоплатних робіт.

Усе частіше у росії лунають заклики до того, щоб відправляти громадян на примусові роботи для потреб війни проти України.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведенні Міноборони Британії у Твіттері.

 

«Протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у Росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує війну в Україні, до закликів до громадян активно жертвувати собою на підтримку військових зусиль», — ідеться в повідомленні британської розвідки у Twitter.

 

У відомстві дізналися, що російські пропагандистські ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки з проханням дозволити шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні вимоги війни.

 

Ймовірно, ці роботи відбуватимуться без додаткової оплати.

 

У британській розвідці також нагадали, що 21 травня російська пропагандистка Маргарита Симоньян закликала росіян працювати на заводах із виробництва боєприпасів по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

 

Там додали, що така зміна тональності розмов «явно перегукується з радянським стилем суспільного примусу».

 

«Це підкреслює, що керівництво, найімовірніше, вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні», — резюмували в Міноборони Британії.

 

Раніше американська газета The Washington Post повідомила, що на тлі розв’язаної Кремлем війни проти України російське суспільство зсередини скувала «ворожа параноїдальна атмосфера» в дусі найгірших років репресій і доносів сталінської епохи.

 

Як повідомляла УМ, багато військових рф після вибухів у Бердянську вже відвоювалися.