Вбивство 5-річного Тлявова: суд оголосив вирок у справі

10:29, 25.05.2023
Вбивство 5-річного Тлявова: суд оголосив вирок у справі

Кирило Тлявов. (Фото з відкритих джерел)

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд визнав поліцейського Івана Приходька винним у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова.

 

Його засуджено до 4 років позбавлення волі з урахуванням терміну перебування під вартою. Приходько вже відсидів в СІЗО 3,5 роки.

 

Як інформує УМ, про це повідомило "Суспільне" із зали суду.

 

Чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство призначили колишньому поліцейському Івану Приходьку. Суд також ухвалив врахувати його строк перебування під вартою і врахувати за позбавлення волі.

 

Згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень.

 

Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила — 800 тисяч гривень, бабусі — 200 тис. грн.

 

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на 2 роки за збереження патронів.

 

Ще двох фігурантів справи — Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

 

ДОПОВНЕНО: Офіс генпрокурора повідомляє, що наразі вирок не набрав законної сили. Тому ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури оскаржуватимуть його у встановленому законом порядку.

 

Нагадаємо, у грудні 2022 року Переяславський міський районний суд звільнив з-під варти Івана Приходька, обвинуваченого у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова. Тепер він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

 

Як повідомляла УМ, 3 червня 2019 року у Переяславі-Хмельницькому від пострілу з вогнепальної зброї загинув 5-річний Кирило Тлявов. За підозрою у вбивстві дитини затримали двох поліцейських: Івана Приходька та Володимира Петровця.

 

За два дні після поранення дитини правоохоронцям оголосили підозру "в необережному нанесенні тяжкого тілесного ушкодження за попередньою змовою групою осіб". Однак пізніше, після смерті дитини, справу перекваліфікували на умисне вбивство.

 

Петровець і Приходько не визнали своєї провини, відмовились свідчити у справі і проходити тест на алкоголь і сліди пороху. За словами адвокатів підозрюваних і родини постраждалих, на момент трагедії у дворі садиби поруч з підозрюваними патрульними перебували інші особи – дорослий і неповнолітній.

 

Тодішній директор ДБР Роман Труба повідомив, що бюро оголосило третю підозру у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому.

18 липня 2019 року стало відомо, що слідство у справі 5-річного Кирила Тлявова також оголосило підозру неповнолітній особі (отже всього – 4 підозри).

 

У 2020 році Дмитра Кривошея та Володимира Петровця суд звільнив з-під варти після внесення застави.