Удари по Криму вважатимуться нападом на один із суб’єктів росії – посол рф у США

10:08, 22.05.2023
Удари по Криму вважатимуться нападом на один із суб’єктів росії – посол рф у США

Посол росії у США Анатолій Антонов - єдиний у світі посол, котрий перебуває під міжнародними санкціями. (Фото: Вікіпедія)

Удари по тимчасово окупованому Криму, розглядатимуться, як напад на один із суб’єктів рф, заявив посол росії у США Анатолій Антонов.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє посольство росії у США.

 

Антонов висловив занепокоєння підготовкою США до передачі Україні винищувачів F-16 та щодо схвалення ударів по Криму з використанням американської та західної зброї.

 

"Хотів би застерегти представників адміністрації США від легковажності суджень щодо Криму, особливо в частині "благословення" на повітряні атаки на півострові. Нагадаю, що удари по цій території розглядаються як напад на будь-який інший суб'єкт Російської Федерації. Важливо, щоб Сполучені Штати повністю усвідомлювали відповідні заходи з боку Росії", - сказав Антонов.

 

Він висловив побоювання, що у разі надання Україні F-16, винищувачі злітатимуть з аеродромів країн НАТО, а за штурвалами літаків перебуватимуть іноземні добровольці, оскільки в Україні нібито відсутня відповідна інфраструктура.

 

"Поки що Вашингтон протистоїть нам чужими руками, за "довіреністю". Однак кожному фахівцеві відомо, що в Україні відсутня інфраструктура для експлуатації F-16, та й необхідної кількості пілотів та персоналу для обслуговування теж немає. Що буде, якщо американські винищувачі злітатимуть з натовських аеродромів, керовані іноземними добровольцями?" - запитав Антонов.

 

Як повідомляла УМ, звільнити Крим можна лише військовим шляхом – Джемілєв.