Знімав рух колони ЗСУ під Олександрією: блогеру загрожує тюрма

16:05, 15.05.2023
Знімав рух колони ЗСУ під Олександрією: блогеру загрожує тюрма

Зловмисник знімав пересування техніки ЗСУ, а відеоматеріал з власним коментарем вміщав у соцмережу Тік-ток

Правоохоронці викрили та затримали жителя Кіровоградщини, який знімав та публікував у соцмережах пересування колони військової техніки української армії. Зловмиснику загрожує тюремне ув'язнення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють пресслужби СБУ та Черкаської обласної прокуратури.

 

За даними слідства, 30-річний житель Олександрійського району Кіровоградщини в січні 2023 року, перебуваючи в Черкаській області, на власний мобільний телефон робив фото- та відеозйомку руху колони військової техніки Збройних сил України.

 

Того ж дня відзнятий відеоматеріал з власним коментарем чоловік виклав на особистій сторінці соцмережі "Тікток", таким чином поширивши необмеженому колу осіб інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості.

 


Опубліковане підозрюваним відео переглянули понад 500 тисяч користувачів мережі "Тікток". Крім того, цей відеоматеріал почали поширювати російські групи в Інтернет-месенджері "Telegram" та соцмережі "Instagram".

 

Свої злочинні дії чоловік пояснив бажанням "наростити" аудиторію.

У спецслужбі зазначають, що під час обшуку отримали докази протиправної діяльності чоловіка.

 

 

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру в поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, повідомляють у прокуратурі. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

 

Служба безпеки України вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки викрила ще одного поплічника рашистів, який передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.