Керівник ПВК «Вагнера» ​​пропонував Україні «здати» дислокацію російських військ – Washington Post

09:19, 15.05.2023
Керівник ПВК «Вагнера» ​​пропонував Україні «здати» дислокацію російських військ – Washington Post

євген пригожин вирішив діяти за принципом: ти мені - я тобі.

євген пригожин, засновник російської пвк «вагнера», нібито пропонував Україні в обмін на відведення підрозділів ЗСУ з Бахмута, розкрити дані про позиції військ рф для атак.

 

Як інформує УМ, про це повідомила  Washington Post.

 

У матеріалі йдеться, що таку «екстраординарну пропозицію» «кухар путіна» зробив через свої якісь таємні контакти Головному управлінню розвідки Міноборони України наприкінці січня, коли «вагнерівці» гинули під час штурмів Бахмута тисячами.

 

«пригожин публічно ворогував із російськими воєначальниками, які, як він затято заявляє, не змогли озброїти і поповнити запаси його сил, які надавали життєво важливу підтримку військовим зусиллям москви. Але він також є союзником президента росії володимира путіна, який цілком може розцінити пропозицію Пригожина обміняти життя бійців «вагнера» на російських солдатів як зрадницьку», - йдеться у публікації.

 

При цьому документ не уточнює, які позиції російських військ пропонував розкрити керівник «вагнерівців».

 

«Два українські чиновники підтвердили, що пригожин кілька разів розмовляв з управлінням української розвідки. Один із чиновників сказав, що пригожин неодноразово робив пропозицію щодо Бахмута, але Київ відхиляв її, тому що чиновники не довіряють пригожину і вважали його пропозиції нещирими», - йдеться у матеріалі.

 

У Вашингтоні також не повірили таким намірам керівника «вагнерівців», розповів офіційний представник США.

 

Раніше ми писали, що російський диктатор володимир путін підписав указ, згідно з яким запасників у рф призивають на військові збори.

 

Також нагадаємо, що в оточенні путіна розцінили останні заяви ватажка ПВК вагнера євгена пригожина як перетин «червоної лінії», його готуються оголосити «ворогом росії».

 

Як повідомляла УМ, Пригожин та Кадиров звинувачують Міноборони рф у всіх невдачах під Бахмутом.