Війна масштабується: на Банковій відповіли Боррелю про мир за кілька днів

16:43, 10.05.2023
Війна масштабується: на Банковій відповіли Боррелю про мир за кілька днів

За словами Бореля, отриманий «мир» буде жахливим, оскільки Україна перетвориться на маріонетку.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Україна здасться за кілька днів, якщо Захід перестане надавати військову допомогу. Однак такий сценарій взагалі не є варіантом. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв'ю La Sexta.

 

«Я знаю, як закінчити війну негайно: я припиняю надавати військову допомогу Україні, і Україна має здатися за кілька днів. Все, війна закінчена. Але чим закінчилася війна? Україна перетвориться на таку маріонеткову країну, як Білорусь, позбавлену своїх свобод. Ми хочемо закінчити війну?», - заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. 

Він підкреслив, що саме «тому ми маємо продовжувати допомагати Україні». 

Борель також висловив занепокоєння через те, що на війні гинуть українські та російські військові та все свідчить про продовження кровопролитної війни.

«Мир якнайшвидше, але який мир?», - підсумував Боррель.

 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відповів главі Євродипломатії Жозепу Борелю щодо тези про закінчення війни Росії проти України. Останній сказав що війну нібито можна зупинити, якщо перестати постачати зброю ЗСУ, але це призведе до несправедливого миру. 

 

Подоляк заявив, що це лише розширить війну, тому  «абсолютно точно не можна «припинити війну негайно»».

 

Він підкреслив, що єдиним рішенням щодо завершення війни може бути повне виведення окупаційних військ РФ із території України.

 

«А от припинення постачань – це виключно про масштабування війни, про перенесення її на інші території, про різке збільшення воєнних злочинів і тотальне знищення цивільного населення. Правильно робіть акценти», – написав Подоляк.

 

24 квітня 2023 року Боррель заявив, що лідери Китаю та Бразилії мають відвідати Україну, перш ніж брати участь у сприянні миру у війні.

25 квітня очільник дипломатії ЄС сказав, що Союз будуватиме відносини з іншими країнами на основі їх ставлення до РФ та Китаю.

9 травня посол ЄС у Китаї закликав КНР зробити більше для миру у війні РФ проти України.

 

Як повідомляла УМ, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Борель екстрено зустрівся з главою МЗС Ірану через надання воєнної підтримки росії у війні з Україною.