Представник НАТО Коломіна: Майбутнє України – в євроатлантичній родині

17:56, 31.03.2023
Представник НАТО Коломіна: Майбутнє України – в євроатлантичній родині

Хав'єр Коломіна. (Фото Укрінформ)

Заступник помічника генерального секретаря НАТО Хав'єр Коломіна переконаний, що Україна бореться за принципи, які десятиліттями були основою стабільності в Європі.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Коломіна заявив в інтерв'ю Укріфнорму під час свого офіційного візиту до Києва 30 березня

 

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи не заслужила Україна місце в Альянсі своїми діями зі стримування російської агресії, Коломіна заявив:

 

«У новій Стратегічній концепції НАТО, затвердженій на саміті в Мадриді минулого року, дуже чітко зазначено, що сильна і незалежна Україна є життєво необхідною складовою стабільності євроатлантичного регіону».

 

Він визнав, що "Україна бореться саме за ті цінності та принципи, які десятиліттями були основою миру та стабільності в Європі".

 

«Майбутнє України – в євроатлантичній родині», - наголосив посадовець, додавши, що члени Альянсу дотримуватимуться політики відкритих дверей та рішення від 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО.

 

Як повідомляла "УМ", НАТО планує розмістити на кордоні з неадекватною росією чимало техніки та військовий контингент (до 300 тисяч солдатів) –  це має унеможливити розширення росією війни за межі України.