Зеленський і лідери чотирьох держав ушанували пам’ять жителів Бучі, фото

14:31, 31.03.2023
Зеленський і лідери чотирьох держав ушанували пам’ять жителів Бучі, фото

Разом із Зеленським пам’ять загиблих в Бучі ушанували лідери Молдови, Словаччини, Словенії та Хорватії. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський та лідери Словаччини, Хорватії, Словенії та Молдови ушанували пам’ять жителів Бучі, які загинули під час російської окупації в річницю звільнення міста.

 

Церемонія відбулася біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих у Бучі, де були знайдені масові поховання вбитих мирних мешканців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента 31 березня.

 

Разом із главою Української держави пам’ять загиблих ушанували президентка Молдови Мая Санду, прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб та прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович.

 

 

Також були присутні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

 

Присутні встановили лампадки до пам’ятного хреста на місці поховань мирних жителів Бучі, убитих російськими окупантами.

 

Під час церемонії прозвучали імена 77 ідентифікованих осіб, які були поховані у братській могилі біля храму, а також 11 військовослужбовців, полеглих у боях за Бучу.

 

 

Як повідомляла «УМ», президент  Володимир Зеленський у річницю звільнення українськими захисниками Бучі від російських загарбників нагадав про скоєні Московією злочини за 33 дні окупації міста.