НАТО забезпечитить Україну необхідною зброєю для контрнаступу – Білий дім

06:36, 31.03.2023
НАТО забезпечитить Україну необхідною зброєю для контрнаступу – Білий дім

НАТО намірені підтримати українську армію усім необхідним, щоб військові мали змогу зробити успішний контрнаступ

На зустрічі міністрів оборони країн Північноатлантичного альянсу в Брюсселі обговорюватиметься військова допомога для України, оскільки у НАТО мають намір забезпечити українську армію всім необхідним для весняного контрнаступу. 

 

Як інформує Україна молода, про це  повідомила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу.

 

«НАТО має намір забезпечити Україну всім необхідним для контрнаступу, союзники обговорять це на майбутній міністерській зустрічі в Брюсселі»., – сказала вона.

 

Як відомо, зустріч глав міністерств оборони НАТО відбудеться з 3 по 5 квітня.

У Держдепі США заявили, що держсекретар Ентоні Блінкен і глава МЗС України Дмитро Кулеба планують двосторонню зустріч на полях зустрічі.

 

Блінкен також планує зустрітися з високим представником ЄС із закордонних справ Жозепом Боррелем та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

 

Під час засідання міністрів НАТО Блінкен планує "підкреслити підтримку США, що триває, і відданість трансатлантичній безпеці й заснованому на правилах міжнародному порядку", йдеться в комюніке Держдепу.

 

Раніше глава МЗС Кулеба зазначив, що майбутній контрнаступ ЗСУ не варто називати "вирішальним". За його словами, такий наратив може вплинути на подальшу позицію Заходу щодо військової допомоги.

 

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що українські війська можуть розпочати контрнаступ у квітні-травні 2023 року за декількома напрямками.

 

Глава міноборони США Ллойд Остін заявив, що війська РФ вже виснажили свої запаси. Він вважає, що зараз саме Украна має значну перевагу. 

 

Військовий експерт Ніко Ланге прогнозує, що «день Х» для арм#ї рф настане вже у травні.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна ще поки не може розпочати свій анонсований раніше контрнаступ, через брак техніки та зброї. Наразі наша країна чекає на достатню кількість боєприпасів від партнерів.