Росія планує мобілізувати 400 тисяч «добровольців» – британська розвідка

10:02, 30.03.2023
Росія планує мобілізувати 400 тисяч «добровольців» – британська розвідка

Російська влада обрала «модель добровольця», щоб задовольнити дефіцит персоналу з метою мінімізації кількості незгодних у середині країни.

Велику кампанію з мобілізації додаткових 400 тисяч військовослужбовців хочуть розпочати в Росії. Але для них потрібна військова техніка, якої москва не має.

 

Як інформує УМ, про це йдеться 30 березня у звіті Міністерства оборони Великої Британії у Твіттері.

 

За повідомленнями російських ЗМІ, Росія представляє кампанію як набір добровольців, професійних кадрів, а не як обов'язкову мобілізацію.

 

Як зазначається у зведенні, існує реальна ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмито, і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав.

 

За даними британської розвідки, російська влада вибрала нібито добровольчу модель, щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення.

 

"Малоймовірно, що кампанія залучить 400 тисяч справжніх добровольців. Однак для відновлення бойової могутності Росії в Україні знадобляться не тільки кадри. Росії потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має зараз", - зазначають у Міноборони Британії.

 

Як повідомляла УМ, Мобілізація в рф: особливу увагу приділять мобікам з москви та центральних регіонів.