Небесна «бавовна». Удари безпілотниками тепер стають і російською реальністю

29.03.2023
Небесна «бавовна». Удари безпілотниками тепер стають і російською реальністю

Бахмут — це Україна. Крапка.

У ніч на 28 березня Повітряні сили ЗСУ знищили 14 із 15 безпілотників, які окупанти випустили по українських містах.

 

Найбільша атака сталася в Дніпрі, де Володимир Зеленський за кілька годин до прильотів проводив чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

 

Рашисти також атакували «шахедами» Київ, влучивши в адміністративну будівлю, і здійснили невдалу спробу скинути дві авіабомби на Херсонщину.


Це лише невеликий фрагмент повітряного терору, який москалі влаштовують в Україні вже понад рік. Але останнім часом прильоти «бавовни» стали невід’ємною частиною життя і мешканців росії.


Горять яскравим полум’ям також військові об’єкти в окупованих руснею містах. Скажімо, недавно в Донецьку злетів у повітря пункт набору «добровольців із рф для служби у внутрішніх військах днр за контрактом».

 

«У скабєєвої» одразу заволали, що ВСУ влучили в житловий будинок. Утім дописувачі на місцевих форумах, які, схоже, втомилися від потоку кремлівської брехні, спростували цю версію.

 

Один з учасників дискусії навіть повідомив, що в районі донецького залізничного вокзалу весь приватний сектор заселений кацапами, а потім, мовляв, плачетеся, що ЗСУ по мирних людях стріляє.


Почала долітати «бавовна» й до опорного міста окупантів на азовському узбережжі.

 

«Палкий привіт мразі та зачистка призвели до переміщення в Маріуполі засобів ППО з Центрального та Приморського району до Лівобережжя, — повідомила в телеграм місцева група спротиву. — Русні стало абсолютно некомфортно в місті. Ніхто не може тут почуватись у безпеці, якщо він росіянин або зрадник. Хороша тенденція».


Водночас східний фронт і надалі палає через тяжкі позиційні бої. На Луганському та Донецькому напрямках окупантам періодично вдається досягти певних успіхів, проте ЗСУ не здають позиції.

 

«Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, — повідомив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський, який знову відвідав найгарячіші точку фронту. — Ситуація стабільно складна. Ворог зазнає значних втрат у людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує вести наступальні дії. Наші захисники в надважких умовах героїчно стримують ворожу навалу й не залишають ворогу шансів реалізувати свої задуми. Ми прораховуємо всі можливі варіанти розвитку подій і будемо діяти адекватно до обстановки, що склалася».


З’явилася також інформація, що невдовзі найзапекліші бої з Бахмута можуть переміститися в район Авдіївки.

 

За даними ISW, окупанти посилюють виснажені загони висококваліфікованими підрозділами «Вагнера», аби закріпити недавні тактичні успіхи в цьому районі.

 

Наскільки ефективним буде останній кадровий маневр ворога, покаже час, але вже зараз можна з упевненістю сказати, що удобрить українську землю прислана «еліта» не менш щедро, ніж просте гарматне м’ясо чмобіків.

 

У своєму Telegram-каналі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний днями показав роботу по орках американської самохідної артилерійської установки Paladin. Видовище радує душу, як-то кажуть, без зайвих коментарів.