Генпрокуратура росії внесла організацію «Крим SOS» в реєстр «небажаних»

15:10, 27.03.2023
Генпрокуратура росії внесла організацію «Крим SOS» в реєстр «небажаних»

"КримSOS" - організація "небажана " в рф.

На внесення Генпрокуратурою росії неурядової організації "КримSOS" в реєстр "небажаних" різко  відреагувала постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева.

 

Як інформує УМ, про це 27 березня повідомили Таміла Ташева у Facebook та російське пропагандистське інформагентство "ТАСС".

 

«Дійсно, мета "КримSOS" завжди була не просто про захист прав людини, а деокупацію Криму та роботу з наслідками війни. Що ж, таке "офіційне визнання" ефективності діяльності мотивує працювати далі», - написала, зокрема, Ташева.

 

У Генпрокуратурі РФ заявили, що "КримSOS" "становить загрозу конституційному ладу і безпеці Російської Федерації". Там кажуть, що цілі діяльності організації - деокупація і реінтеграція Криму "спрямовані на порушення територіальної цілісності Російської Федерації".

 

Також з початку війни проти України, скаржаться росіяни, "КримSOS" начебто бере активну участь в інформаційній кампанії, "спрямованій на дискредитацію Збройних сил РФ".

 

"Вітаю своїх колег з таким "визнанням", разом з якими ми заснували "КримSOS"  та всіх, хто зараз працює у ініціативі й продовжує її діяльність, спрямовану на деокупацію та реінтеграцію нашого Криму, та, можливо, трішки на руйнування Росії", - підкреслила Ташева.

 

Нагадаємо, що "КримSOS" створена 27 лютого 2014 року. Діяльність організацівї спрямована на висвітлення незаконності окупації Криму та репресивної політики РФ стосовно кримчан, підтримання зв’язків півострова з материковою Україною, а також консолідацію українського суспільства через захист прав, свобод та iнтepeciв внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) й інших людей, котрі постраждали внаслідок війни.

 

Як повідомляла УМ, Свята справа: Таміла Ташева вважає законним видворення громадян рф після деокупації Криму.