У Дії можна отримати консультацію з усиновлення

19:05, 26.03.2023
У Дії можна отримати консультацію з усиновлення

Війна внесла свїо сумні корективи - чимало дітей в Україні втратили батьків. (Фото: Телеграм Дія)

Пройти відповідну консультацію у "Дії" можуть українці, які бажають всиновити дитину.

 

Як інформує УМ, про це 26 березня повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій у Телеграм.

 

Після проходження відповідної консультації у "Дії" українці зможуть упевнитися, чи можуть вони бути усиновлювачем, і що необхідно для того, щоб ним стати.

 

"Консультація допоможе оцінити готовність до усиновлення дитини, зрозуміти деталі цієї процедури, а також обрати форму сімейного виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу)", - йдеться у повідомленні.

 

Для того, щоб отримати послугу, необхідно зарєструватися або авторизуватися на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису. Потім треба заповнити онлайн-форму заяви, підписати її та надіслати.

 

На порталі "Дія" зазначено, що громадяни можуть пройти консультації з приводу усиновлення в режимі офлайн, відвідавши службу у справах дітей за місцем свого проживання.

 

Після проходження процедури майбутні батьки обирають форму сімейного виховання та подають відповідну заяву, аби держава дозволила усиновити певну дитину.

 

Зауважимо, що в Україні можна "легалізувати" одностатеві стосунки.

 

Як повідомляла УМ, Додаток «Дія»: Мінцифри попереджає про фейки щодо продажу даних українців за $15 тисяч.