За кордоном пройшли військову підготовку 8 тисяч десантників

18:55, 23.03.2023
За кордоном пройшли військову підготовку 8 тисяч десантників

8 тисяч українських військових пройшло базову підготовку, з них 4 тисячі - фахову

Начальник навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних сил України полковник Олександр Купінський під час брифінгу в Military Media Center заявив, що впродовж п'яти тижнів майже 8 тисяч українських десантників пройшли військову підготовку за кордоном.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони у Telegram.

 

За його словами, з-поміж найбільш підготовлених військовослужбовців добирають людей, які їдуть навчатися роботі з новітніми зразками західного озброєння.

 

«До підготовки залучені водії різного роду техніки та навідники засобів вогневого ураження, зокрема кулеметів та гранатометів. Також закордонні партнери проводять підготовку екіпажів бойових машин, саперів і снайперів. За період 2022–2023 років майже 8 тисяч військовослужбовців пройшли базову підготовку за кордоном, з них фахову – приблизно 4 тисяч»,– зазначив полковник. 

 

Нагадаємо, створити місію щодо навчання українських військових глави МЗС Євросоюзу домовилися 17 жовтня 2022 року. Місія має на меті забезпечити індивідуальну, колективну й спеціалізовану підготовку ЗСУ, зокрема й Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які підтримують проведення навчання.

 

Згідно з планами, українські військові та спеціалізований персонал проходитимуть навчання на території ЄС у найближчі два роки. Орієнтовна сума загальних витрат на цей період становитиме €106,7 млн.

 

14 листопада ЄС офіційно запустив місію з навчання 15 тис. українських військовослужбовців у межах військової допомоги на підтримку України ("EUMAM Україна"). До програми долучилося понад 10 країн-партнерів.

 

1 січня Генштаб ЗСУ повідомляв, що підготовку за кордоном пройшло вже понад 20 тис. українських військовослужбовців. 
 


Як повідомляла УМ, украінські війська вражають американських інструкторів, оскільки вони швидко освоюють ракетні системи Patriot.