Лісовий віддав дисертацію на перевірку НАЗЯ: готовий відмовитися від ученого ступеня

10:56, 23.03.2023
Лісовий віддав дисертацію на перевірку НАЗЯ: готовий відмовитися від ученого ступеня

Лісовий подав дисертацію на перевірку та може відмовитися від ученого ступеня, якщо знайдуть плагіат. (Фото Фейсбук: Оксен Лісовий)

Свою кандидатську дисертацію на перевірку у Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти подав Міністр освіти та науки Оксен Лісовий

 

Як інформує УМ, про це він написав 23 березня на своїй Facebook-сторінці.

 

"Свою дисертацію подав на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 

Не менше за інших чекаю на її результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від ученого ступеня кандидата наук. Щойно отримаю висновок – публічно все оприлюдню", - написав Лісовий.

 

Він також додав, що триматися за наукові звання не збирається. Більш того, ініціює зміни у нормативній базі, щоб дозволити будь-якому громадянину чи чиновнику добровільно відмовитися від наукового ступеня та усіх надбавок.

 

"Зекономлені кошти держава зможе спрямувати на користь розвитку науки, оборону чи відбудову", -  додав міністр.

 

Лісовий також додав, що МОН цифровізується і змінюється системно: пліч-о-пліч з командою Михайло Федоров та Дія створюємо цифрові екосистеми для дітей, батьків, учителів та освітніх управлінців.

 

«МОН адаптується до наслідків війни: відновлюємо освітню інфраструктуру, створюємо механізми для ефективного онлайн-навчання, а там, де дозволяє безпекова ситуація, — повертаємося до офлайну.  МОН дбає про всіх дітей: і тих 500 000+, які наразі за кордоном, і тих, що залишаються вдома. Проводимо вимірювання освітніх втрат (не «розривів», ні), розробляємо систему їх надолуження, ставимо в пріоритет ментальне здоров’я.

 

Для МОН учитель - один із ключових клієнтів. Партнер, союзник, а не виконавець завдань, спущених згори, не гвинтик бюрократичної машини. Починаємо шлях до підвищення престижу професії, переосмислення вищої педагогічної освіти, перегляду системи оплати праці. МОН створює міжнародну коаліцію, що співпрацює з донорами для відновлення освіти і науки. МОН робить профтех освіту пріоритетом», - резюмував Лісовий.

 

Як повідомляла УМ, в Міносвіти із фронту: хто такий Оксен Лісовий.