«Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво артснарядів 122-мм за кордоном, фото

10:32, 22.03.2023
«Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво артснарядів 122-мм за кордоном, фото

Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів, виготовлених у кооперації з країною НАТО (На "передку" українським захисникам конче необхідні снаряди - їх завжди не вистачає через велику інтенсивність боїв). (Фото: Телеграм Міноборони)

«Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним силам України.

 

Якінформує УМ, про це 22 березня повідомило Міністерство оборони у Телеграм.

 

«Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 «Гвоздика» (максимальна дальність ураження – 15200 м).

 

 

Замовленню Міноборони України передували заводські випробування, на яких Укроборонпром підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряду: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряду.

 

Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного «радянського» зразку.

 

До цього «Укроборонпром» за кордоном налагодив серійне виробництво мінометної 120-мм міни і танкового 125-мм снаряда. Вони виготовляються на закордонних потужностях.

 

 

Ще у вересні 2022 року повідомлялось, що «Укроборонпром» спільно з країною-членом НАТО збудує завод із виготовлення боєприпасів. Де він знаходиться, не розголошується.

 

Як повідомляла УМ, США укладають контракти на артилерійські снаряди для України на 522 млн доларів.