Росія збільшує вік призовників, щоб залучити для війни з Україною студентів ВНЗ - британська розвідка

10:51, 18.03.2023
Росія збільшує вік призовників, щоб залучити для війни з Україною студентів ВНЗ - британська розвідка

Росія має наміри збільшити кількість мобілізованих

Москва  готується до ширшого призову на військову службу, щоб мати більше підготовлених резервістів та покрити свої військові потреби. У британській розвідці говорять, що росія змінює призовний  вік, щоб залучити до армії тих, хто її уникає завдяки вищій освіті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

 

Як зазначається у зведенні, 13 березня до Держдуми РФ внесли законопроект про зміну віку для призову на військову службу чоловіків до 21-30 років із нинішніх 18-27 років. Закон, швидше за все, буде ухвалений і набуде чинності у січні 2024 року.

 

З радянських часів Росія продовжувала проводити призови на військову службу двічі на рік. Вони відрізняються від виняткової "часткової мобілізації" резервістів з вересня 2022 року.

 

Росія, як і раніше, офіційно забороняє призовникам брати участь у бойових діях в Україні. Проте, за даними британської розвідки, принаймні сотні людей пройшли службу через адміністративну плутанину або після того, як їх змусили підписати контракти.

 

Плани на зміну призовного віку пов’язують із тим, що зараз чимало молодих людей уникають армії на підставі того, що є студентами вищих навчальних закладів. Тож влада змінює вікову групу, щоб збільшити чисельність військовослужбовців, гарантуючи, що студенти зрештою будуть змушені служити.

 

"Навіть якщо Росія продовжить утримуватися від використання призовників на війні, додаткові призовники звільнять більшу частину професійних солдатів для участі у бойових діях", - зазначають у Міноборони Британії.

 

Раніше британська розвідка повідомляла, що Кремль може готувати новий етап"часткової мобілізації".

 

В огляді за 17 березня констатували, що темп російських операцій по всій лінії фронту найнижчий з січня 2023 року.

 

Посадовець НАТО на умовах анонімності повідомив ЗМІ, що щоденні втрати Росії в Україні ймовірно сягають 1500 військових, найбільші вони під Бахмутом.

 

Як повідомляла УМ, росіяни планують мобілізовувати чоловіків на тимчасово окупованих територіях – Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.