Вперше в історії: жіноча збірна України з футзалу потрапила до фіналу чемпіонату Європи

09:48, 18.03.2023
Вперше в історії: жіноча збірна України з футзалу потрапила до фіналу чемпіонату Європи

У фіналі українки зіграють матч з командою з Іспанії (uaf.ua)

Жіноча збірна України з футзалу у матчі півфіналу чемпіонату Європи проти Угорщини здобула перемогу з мінімальним рахунком 2:1, що дозволило українкам вперше в історії вийти у фінал Євро.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Асоціація футзалу Украни.

 

Під час гри збірна України поступалася суперницям з Угорщини, на 12-й хвилині матчу Вікторія Хорват простягла м'яч зі своєї половини майданчика та влучним ударом по воротах українок відкрила рахунок у матчі.

 

Українки ще у першій половині зуміли зрівняти рахунок завдяки голу Ганни Шуляк. Під час розіграшу кутового спрацювала триходівка Титова-Воловенка-Шульга, яку Ганна завершила ударом зблизька.

 

Вже у другому таймі на 32-й хвилині матчу Шуляк знову відзначилася голом та встановила остаточний рахунок у матчі.

 

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов прокоментував перемогу над Угорщиною (2:1) і вихід команди у фінал чемпіонату Європи. Наставник зазначив, що команда виконала свое завдання - пробилася у фінал.

 

«Це була нелегка подорож. У нас було багато травм, багато поту і сліз, але ми у фіналі, і це неймовірно! Ми очікували, що Угорщина буде дуже важким суперником. У нас було кілька непростих матчів з угорками в Черкасах і на минулому Євро. Можливо, ми іноді не реалізовували свої шанси так, як повинні були, але важливий результат, оскільки перш за все нашою метою було вийти у фінал», - сказав тренер. 

 

Жіноча збірна України з футзалу вперше в історії пробилася до фіналу Євро. Там на неї чекатиме чемпіон обох попередніх турнірів - команда Іспанії. Матч пройде в неділю, 19 березня (початок - о 21.00 за київським часом).

 

Як повідомляла УМ, Марта Костюк відсвяткувала свій перший тріумф на турнірах WTA.