Дуда обіцяє передати Україні чотири МіГ-29 найближчими днями

15:11, 16.03.2023
Дуда обіцяє передати Україні чотири МіГ-29 найближчими днями

Бойові літаки з Польщі прибудуть уже найближчими днями. (Фото з відкритих джерел)

Президент Польщі Анджей Дуда під час пресконференції з президентом Чехії анонсував передачу найближчими днями чотирьох МіГ-29 Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє rp.pl.

 

«Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки в повному робочому стані. Решту літаків обслуговують і готують»,- сказав Дуда,  не назвавши точну кількість літаків МіГ-29, які Польща надасть Україні.

 

Він сказав, що рішення про передачу літаків було ухвалене на рівні державних органів влади. 

 

«Можна з упевненістю сказати, що ми буквально в цей момент відправляємо ці МіГ в Україну. У нас на сьогодні ще є десяток таких МіГів. Це МіГи, які ми отримали на початку 1990-х років»,- зазначив польський президент.

 

Він підкреслив, що на озброєнні польської армії ці літаки замінять FA-50 з Південної Кореї, перші з яких очікуються до кінця року. А потім до них приєднаються ескадрильї літаків F-35.

 

Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що відправлення Україні винищувачів МІГ-29 може відбутися впродовж наступних 4-6 тижнів.

 

На додачу Словаччина розглядає можливість надати Україні 10 із 11 своїх літаків МІГ-29, які було знято з озброєння минулого року.