Командувач Повітряних Сил Микола Олещук закликає НАТО створити авіаційну коаліцію

14:47, 16.03.2023
Командувач Повітряних Сил Микола Олещук закликає НАТО створити авіаційну коаліцію

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук. (facebook.com/kpszsu)

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук наголосив колегам-командувачам з країн-членів НАТО на необхідності нарощування протиповітряної оборони України, як її наземної складової, так і повітряної.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Олещук заявив під час виступу в онлайн форматі на симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО, передає Командування Повітряних сил ЗСУ в соцмережах у четвер, 16 березня.

 

Зокрема, він коротко проінформував колег про актуальну обстановку на основних напрямках бойових дій.

 

«Панове командувачі, радий сьогодні взяти участь у цій нараді та подякувати усім за підтримку України в цей непростий час, – звернувся до учасників симпозіуму генерал-лейтенант. –  Разом з тим, звертаюсь до вас із проханням, наростити зусилля щодо надання Повітряним Силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління, які здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій».

 

Також Командувач Повітряних Сил ЗСУ додав, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків.

 

На його думку, наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

 

«Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом «Перемога на землі – кується в небі!», – наголосив Микола Олещук.

 

Як інформувала «УМ», пілот Повітряних сил ЗСУ, Герой України майор Вадим Ворошилов, відомий як Karaya, назвав чотири причини, чому Україні потрібно щонайшвидше передати літаки F-16.