Резніков замовив у ЄС чверть мільйона снарядів на місяць

16:52, 08.03.2023
Резніков замовив у ЄС  чверть мільйона снарядів на місяць

Резніков б´є на сполох: ЗСУ потрібно на 50% збільшити кількість снарядів (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав європейських колег надавати Україні щонайменше 250 тисяч артснарядів на місяць. Мова про снаряди калібру 155-мм. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Financiai Times.

 

Як зазначає видання, Збройні Сили зараз мають критичну нестачу боєприпасів, що обмежує їх просування на полі бою. Резніков наголосив, що нині ЗСУ вистрілюють тільки 25% снарядів від тієї кількості, яку могли би застосовувати – усе через брак постачання. Україна ж випускає в середньому до 110 000 155-мм артилерійських снарядів на місяць.

 

Відтак, ЗСУ мають потребу у більшому обсязі артилерійських снарядів, щоб забезпечити ефективну оборону та просування на фронті.

 

«Якби ми не були обмежені кількістю наявних артилерійських снарядів, ми могли б використовувати весь боєкомплект, а це 594 000 снарядів на місяць», – йдеться у зверненні.

 

За словами міністра, для успішного виконання бойових завдань українським військовим необхідно збільшити цей показник принаймні до 60% – а це 356 400 снарядів на місяць. Він також зазначив, що артилерія відіграє вирішальну роль у знищенні військової потужності противника.

 

Ініціатива щодо збільшення виробництва 155-мм снарядів для України вперше прозвучала від Вашингтона. Плани щодо таких поставок вже були заявлені і в НАТО. Витрати на це покриватимуться коштом, виділеним Європейським фондом миру (EPF).

 

Нагадаємо, раніше ЄС прийняла десятий пакет санкцій, у якому наявні значні нові обмеження на імпорт/експорт та  заборона російських пропагандистських засобів масової інформації.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся з офіційним листом до країн-членів Європейського союзу з проханням постачати Україні по 250 тисяч артилерійських снарядів на місяць.