Суха шкіра: правила догляду

18:14, 07.03.2023
Суха шкіра: правила догляду

Догляд за шкірою повинен починатись з достатньої кількості випитої води.

Суха шкіра обличчя потребує особливого догляду, адже вона найбільш схильна до появи мімічних зморшок та передчасного старіння. У догляді потрібно дотримуватись основного правила – регулярності, адже жоден засіб не допоможе покращити ситуацію, якщо буде використовуватись без потрібної періодичності.

 

Бренд CeraVe випускає достатньо багато різних пом’якшувальних засобів, більш детально про які можна почитати за посиланням https://www.cerave.ua/skincare/moisturizers/sa-smoothing-cream. Ця дерматокосметика містить кераміди для шкіри, які забезпечують не тільки її красу, а й здоров’я.

 

Як доглядати за сухою шкірою обличчя

 

Догляд за шкірою повинен починатись з достатньої кількості випитої води. Вона є критично необхідною шкірі. Крім того, важливо підібрати якісні засоби, дія яких спрямована на зволоження та живлення. також у догляді треба дотримуватися наступних правил:

 

- для вмивання використовувати ніжну пінку або молочко, для першого етапу очищення краще віддати перевагу гідрофільній олії, міцелярна вода більш підходить комбінованій та жирній шкірі;

 

- раз на тиждень робити відлущування за допомогою кислотного пілінгу (важливо, щоб він був призначений саме для сухої шкіри) або використовувати ензимну пудру, вона не пересушує та не подразнює;

 

- вибирати доглядові засоби, у складі яких є гіалуронова кислота, кераміди та інші зволожуючі компоненти;

 

- після пілінгу чи ензимної пудри варто використовувати заспокійливий, відновлювальний засіб, наприклад, з азуленом в складі;

 

- щодня варто використовувати після вмивання тонік, зволожувальну сироватку, крем, вдень обов'язково наносити SPF;

 

- не використовувати тональні засоби, які пересушують, краще їх замінити ВВ або СС кремом, які мають в складі зволожувальні компоненти.

 

Доглядати за сухою шкірою не складно, головне – забезпечити їй якісне живлення, а також не нехтувати якісним очищенням та захистом від сонця.

 

Чого слід уникати власникам сухої шкіри

 

Власницям сухої шкіри необхідно уникати:

 

- частих походів у солярій (а краще від них зовсім відмовитись);

- очисних гелів, які очищають шкіру до скрипу;

- спиртових тоніків;

- надмірного вживання алкоголю, фастфуду, солодощів;

- активного і пасивного куріння;

- строгих дієт.

 

Дуже важливо не використовувати очисні маски, пілінги надто часто, достатньо одного разу на тиждень. Від скрабів краще зовсім відмовитись, адже вони мають абразивні частинки, які здатні пошкоджувати, подразнювати та ще більше висушувати шкіру.

 

Слід забезпечити організм достатньою кількістю питної води та зосередитись на зволоженні шкіри зовні за допомогою якісних косметичних засобів. При дотриманні цих простих правил можна забути про дискомфорт, який створює сухість шкіри.