Підтримка жителів окупованих територій: в Україні стартує флешмоб «Єдине серце України»

16:20, 05.03.2023
Підтримка жителів окупованих територій: в Україні стартує флешмоб «Єдине серце України»

Моральна підтримкат наших співгромадян які під окупацією рашистів - важливий чинник у боротьбі з ворогом.

До річниці початку спротиву на тимчасово окупованих територіях, в понеділок, 6 березня, стартує флешмоб "Єдине серце України".

 

Як інформує УМ, його ініціює рух опору "Жовта стрічка" з метою підтримки людей, які чинять опір окупації.

 

Щоб долучитися до флешмобу, українців закликають викласти в соцмережі фотографію з половинкою серця на тлі свого міста з хештегом #ЄдинеСерцеУкраїна та тегом @yellowribbonua, а українці в окупованих містах зроблять фото з другою половинкою. Організатори об'єднають фото в колажі, щоб символічно об'єднати серця по всій території України.

 

У березні 2014 і 2022 років десятки тисяч українців виходили на мітинги в тимчасово окупованих Донецьку, Мелітополі, Херсоні, Бердянську, Енергодарі, Новій Каховці та інших містах. Сьогодні опір на всіх окупованих територіях триває підпільно. Учасники руху опору Жовта стрічка малюють проукраїнські плакати й графіті, зв'язують жовту стрічку як символ опору російській окупації й щоденно нагадують, що Україна єдина й неподільна. 6 березня вони закликають усю країну підтримати їх у флешмобі "Єдине серце України".

 

Щоб взяти участь у флешмобі треба роздрукувати або намалювати половинку серця будь-якого кольору. Зробити світлини з нею на тлі свого міста та опублікуйте в соцмережах. Додати хештег #ЄдинеСерцеУкраїна та тегнути акаунт @yellowribbonua.

 

Також можна зробити фото в Instagram, використовуючи спеціальну маску з половинкою серця, що буде доступна в день флешмобу в акаунті @yellowribbonua.

 

«У складі нашого руху вже понад 7000 активістів, які щоденно чинять опір на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та в Криму. Росіяни роблять усе, щоб перервати зв'язок окупованих територій з усією Україною, тож українцям в окупації важливо відчувати, що вони не самі, та бачити підтримку. Ми закликаємо усю країну 6 березня долучитися до флешмобу», - розповідає Іван, координатор руху опору "Жовта стрічка".

 

Фотоколажі з об'єднаними половинками сердець будуть опубліковані на сторінках спротиву "Жовта стрічка".

 

Як повідомляла УМ, до флешмобу «Жовта стрічка» закликали долучитися мешканців Харківщини на знак підтримки українців на тимчасово окупованих територіях.