Заспокоїв рашистів: сербський президент заперечує продаж зброї Україні

14:32, 05.03.2023
Заспокоїв рашистів: сербський президент заперечує продаж зброї Україні

Президент Сербії Вучич стверджує, що його країна фактично притримується нейтралітету у питанні російсько-української війни. (Фото: Beta/MILOŠ MISKOV)

"Все за законом, ми чисті як сльоза": Президент Сербії Вучич стверджує, що жодної одиниці сербської зброї чи боєприпасів ні Україні, ні Росії не продавали. Саме у продажі зброї Україні сербів звинувачувала росія.

 

Як інформує УМ, про це пише Danas.

 

Він зазначив, що ті, хто стверджують протилежне, є «брехунами і їм повинно бути соромно, оскільки вони завдають шкоди Сербії».

 

«Для Сербії, згідно з міжнародним законодавством, є так звані дозволені користувачі, і Сербія може експортувати тільки в такі країни. Ми зробили все відповідно до закону, ми чисті як сльоза», — сказав Вучич.

 

Перед цим у соцмережах зʼявилася інформація про те, що Сербія могла передати Україні боєприпаси до реактивних систем залпового вогню «Град». Їх нібито продали в третю країну, а вже звідти через Словаччину та Туреччину вони потрапили до України. У російському МЗС висловили «глибоке занепокоєння» і закликали Сербію надати розʼяснення.

 

Міністр оборони Сербії заперечив ці повідомлення, але припустив, що це могло статися через треті країни. Натомість у МЗС Сербії зазначили, що такий розвиток подій неможливий і країна не передавала жодних боєприпасів.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримає від Великої Британії вдвічі більше танків Challenger 2.