У Бахмуті росіяни гинуть сотнями: співвідношенн втрат 1 до 7 — Данілов

07:47, 04.03.2023
У Бахмуті росіяни гинуть сотнями: співвідношенн втрат 1 до 7 — Данілов

Данілов розповів, скільки окупантів гине щодня на Бахмутському напрямку

Українські військові продовжують боронити місто Бахмут на Донеччині. Ситуація там складна, але контрольована. Збройні сили України знищують там велику кількість росіян. 

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова в ефірі телемарафону. 

 

“Ситуація складна, але це наша земля і ми маємо її захищати. Наші захисники роблять все можливе і неможливе, щоб ворог не просувався”, - наголосив він.

 

Данілов зазначив, що саме на цьому напрямку точаться найзапекліші бої і щодня гине величезна кількість з боку російських окупантів.

 

«Ситуація вкрай складна, непроста, але ще раз наголошую, військові розуміють, що їм треба робити. Ситуація складна, але контрольована 

 

Він наголосив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача розглядались зокрема втрати РФ у Бахмуті.

 

"Я просто не знаю, чи є там десь ще місце в балках, щоб вони складали всі свої трупи "вагнерівців" та інших. Так, там складно, там важко. Але майте на увазі, що наші хлопці і дівчата кожного дня їх сотнями відправляють туди, куди вони мають відправлятись з урахуванням того, що вони сюди вдерлися нас вбивати. Зараз ми їх вбиваємо", – сказав Данілов.

 

За його словами, "перерахунок, який є на сьогоднішній день – один до семи на нашу користь". Данілов уточнив, що йдеться саме про Бахмутський напрямок.

 

Генштаб ЗСУ повідомляє що російські окупанти штурмують Бахмут, намагаючись оточити місто. Українські захисники відбивають атаки, але ситуація залишається вкрай важкою, на чому також регулярно акцентує президент Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, оборона Бахмута на Донеччині є найгарячішою точкою на мапі війни. Через підвищення температури утворюються бездоріжжя, що обмежує пересування по пересіченій місцевості (ППM). Саме погане ППМ зазвичай забезпечує певну військову перевагу силам, які обороняються, вважають у Британській розвідці.