Під Луганськом викрили велику ремонтну базу окупантів

17:21, 18.02.2023
Під Луганськом викрили велику ремонтну базу окупантів

Окупанти самі видали розташування своєї ремонтної бази на Луганщині

Під Луганськом велику ремонтну базу вагнерівців викрили самі ж окупанти, опублікувавши фото української трофейної техніки  у соцмережах, які привели журналістів-розслідувачів на велику ремонтну базу військової техніки російських військ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Журналісти заявили, що після опублікованих близькими до "ПВК Вагнера" телеграм-каналами фотографій трофейної української САУ "Гвоздика", вони провели розслідування і викрити велику ремонтну базу військової техніки російських військ, що розташована на території занедбаної шахти під Луганськом, у селищі міського типу Ювілейний.

 

Так, у телеграм-каналі "Уголок Ситха" під постом за 3 лютого, був підпис: "Свіжий трофей. Українська САУ 2С1 "Гвоздика" була захоплена союзними силами. Лютий 2023". 

 

Пізніше журналістам Радіо Свобода" вдалося знайти першоджерело цього знімка і встановити його геолокацію - фото виклав один із російських вояків, який був на війні в Україні.

 

Кілька інших знімків у профілі окупанта, включно з фото трофейної "Гвоздики", пишуть журналісти, зроблені на території занедбаної шахти "Луганська", що на південному сході від Луганська.

 

На інших фотографіях у його профілі видно цехи, заповнені російською військовою технікою, а також процес її ремонту.

 

Розслідувачі вивчили супутникові знімки території шахти "Луганська" і з'ясували, що фото захопленої української "Гвоздики", було зроблено в південній частині території шахти.

 

Журналісти зазначають, що від селища Ювілейне до лінії фронту - близько 90 кілометрів. Це занадто далеко для HIMARS, але "Луганська" опиняється в межах дальності снарядів GLSDB з дальністю до 150 кілометрів. Їх Україні обіцяла поставити Велика Британія. 


Як повідомляла УМ, у звільненому селі Невському Луганської області було затримано поплічника ворога, який ремонтував військову техніку окупантів та розвозив їх на позиції. Йому оголосили підозру за статтею «Колабораційна діяльність».