Росія планує масовану атаку на річницю вторгнення, Україна до цього готова —Данілов

09:38, 16.02.2023
Росія планує масовану атаку на річницю вторгнення, Україна до цього готова —Данілов

Данілов переконаний, що ЗСУ підготовлені до російських атак і нададуть ворогу відсіч

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що Україна готова до запланованих масованих атак росії 23-24 лютого, у річницю повномасштабного наступу окупантів, та впорається із цим днем.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телемарафону.

 

Данілов переконаний, що росія готується  і  намагатиметься зробити ще одну спробу масованої атаки, однак др цього треба спокійно ставитися

 

«Ми до цього готові. Я думаю, що ми вже розуміємо, що таке атаки, після того, як "приймали" за один день 115-120 ракет. Впораємося і з цим днем. Так, буде важко, до цього треба готуватися. Але треба зберігати максимальний спокій. Треба розуміти, що ми все пройдемо»,—зазначив Данілов. 

 

Секретар РНБО зауважив, що влітку ми бачитимемо абсолютно іншу ситуацію та фронті загалом та на окремих ділянках. Українські воїни сильні та об'єднані, натомість в окупантів нема ні мотивації, ні пояснення, чому вони воюють.

 

«У них зараз є словосполучення "нові землі". Ну, по-перше, це не "нові", а наші старі, і ми їх вам віддавати не збираємося. По-друге, побачимо, де чия земля буде після війни. Я ще раз наголошую: Російська Федерація буде демонтованою у тому вигляді, якою вона зараз є. Інакше вона становитиме загрозу не тільки для нашої країни, а для всього світу. Всі люди, які мають розум, це розуміють»,- сказав Данілов.

 

Російський диктатор Володимир Путін наказав своїй армії досягти хоч якихось успіхів на фронті до річниці вторгнення. До березня окупанти мають вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Наступ вже розпочато.

 

Росія намагається розширювати зону нового наступу, активно шукаючи нових напрямків. Однак, на думку експертів, на Київ, Суми, Харків та Чернігів окупанти навряд чи підуть.

 

Нагадаємо, що росіяни вночі завдали масованого удару по Україні. Ворог випустив БПЛА та ракети. Всього, за даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, було запущено ж росіянами 36 ракет, з них 16 вдалося збити. Додамо, після чого військові попередили, що армія рф протягом дня може знову масово обстріляти Україну. 
 


Як повідомляла УМ, секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує, що Росія може розпочати новий наступ 24 лютого у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях, щоб до річниці початку повномасштабного вторгнення досягти якихось результатів, та було про що звітувати путіну та суспільству.