Макрон не виключає постачання винищувачів Україні

16:22, 10.02.2023
Макрон не виключає постачання винищувачів  Україні

Макрон припускає можливість передачі літаків, але не найближчими тижнями

Президент Франції Еммануель Макрон після завершення саміту ЄС в Брюсселі припускає передання Україні винищувачів для захисту від російської агресії, однак найближчими тижнями очікувати їх точно не варто.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News

 

Він вважає, що на цьому етапі літаки не є найнеобхіднішою зброєю для України. Натомість у пріоритеті постачання систем протиповітряної оборони та самохідних гаубиць. А саме: систем SAMP-T/ та Caesar. У Парижі переконані: артилерійські озброєння дадуть Україні можливість не лише відбивати атаки ворога, а й перейти в активний контрнаступ.

 

Говорячи про строки, Макрон заявив, що "за всіх обставин винищувачі для України не можуть доправити упродовж найближчих тижнів".

 

"Я нічого не відкидаю… але це не відповідає сьогоднішнім вимогам", – заявив французький президент.

 

За словами політика, він виступає за "кориснішу і швидшу зброю".

 

"Дуже важливо, щоб союзники віддавали перевагу найкориснішому устаткованню і найшвидшому", – зазначив Макрон.

 

Він додав, що необхідно збільшити постачання Україні артилерійських знарядь і боєприпасів, щоб вона могла розпочати наступ, пообіцявши "попрацювати над цим протягом найближчих днів". 

 

Президент України заявив: кілька країн Євросоюзу погодились надати Києву сучасні літаки в майбутньому.

 

Як повідомляла УМ, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі Президент України Володимир Зеленський підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі.