Готуються до великого наступу: рашисти тестують на міцність потенційні гарячі точки на фронті

08.02.2023
Готуються до великого наступу: рашисти тестують на міцність потенційні гарячі точки на фронті

Фортеця Бахмут. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Попри те, що кремлівські старці кинули на Бахмут полчища мобіків і потужну технічну армаду, їм наразі не вдається оточити наше місто-фортецю, а також прорватися у бік лиману.

 

Днями Володимир Зеленський вчергове подякував кожному воїну, який своєю стійкістю тримає цю фактично пекельну оборону.

 

«Окремо сьогодні відзначу бійців 54-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірсько-штурмової бригади, — сказав він. — Я дякую вам, воїни, за вашу хоробрість і незламність, за дуже потрібну Україні стійкість».


Як повідомив «Еспресо» лейтенант батальйону «Свобода» НГУ Роман Конон, рашисти штурмують Бахмут по кілька годин поспіль, використовуючи застарілу радянську техніку.

 

 

Подібного натиску за весь час війни тут іще не було. Їхня тактика, без перебільшення, кровожерлива. Спочатку в бій ідуть піхотинці, які виявляють позиції ЗСУ і часто ціною власного життя дають координати своїй артилерії. А після того, як відпрацюють гармати, в наш бік знову висувається піхота.


У Генштабі ЗСУ повідомили, що бої точаться на околицях міста. Головна мета ворога — вийти на трасу Бахмут—Костянтинівка, а з півночі — на Бахмут—Слов’янськ.

 

У свою чергу, ЗСУ, за словами військового експерта Олега Жданова, стійкою обороною вирішують дві проблеми. По-перше, утримують нашу територію, змушуючи рашистів зазнавати величезних втрат.

 

А по-друге, поки окупанти намагаються лоб у лоб продавлювати українські позиції, наші інженерні війська далі зміцнюють захисні споруди на більш вигідних позиціях.


Про те, що в окупантів потроху здають нерви, свідчить і недавня гарячковість ватажка вагнерівців, 61-річного євгена пригожина, який через соціальні мережі викликав Володимира Зеленського на повітряну дуель.

 

«Завтра сідаю на Міг-29, — написав він. — Якщо ваша візьме, забирайте Артемівськ (Бахмут. — Авт.). А якщо ні — йдемо на Дніпро». Схоже, із взяттям останнього міста у рашистів також виникли серйозні проблеми. А це, напевно, означає, що кремлівська «підворотня» ще ніколи не була настільки близькою до провалу.


Ідея «відкусити» шматок чужої території на «блатний» манер у колишнього «зека», а нині альтернативного полководця рашистського війська виникла невипадково. Апетити у кремлівців наразі чималі, але свої основні резерви вони змушені зосере­джувати на більш стратегічно важливіших напрямках.


Як повідомив легітимний мер Мелітополя Іван Федоров, цими днями рашисти буквально нашпиговують населені пункти Запорізької області полчищами мобіків.

 

Ті «лізуть у всі шпарини, мов таргани», виганяючи місцевих жителів з їхніх будинків. Наказали також зачистити підвали під склади зброї, а в селищі Василівка навіть випровадили дітей із лікарні, облаштувавши там військовий госпіталь.

 

«Заради досягнення своєї мети рашисти не гребують нічим, навіть здоров’ям дітей, — повідомив Іван Федоров. — Але, судячи з постійних ворожих втрат, мета окупантів — самознищення».