Україна-ЄС: Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

11:10, 02.02.2023
Україна-ЄС: Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Борель на залізничному вокзалі у Києві

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та голова дипломатії ЄС Жозеп Борель прибули до Києва, щоб взяти участь у саміті Україна-ЄС.

 

Як інформує Україна молода, про це це вона написала у Twitter.

 

Зокрема Урсула фон дер Ляєн опублікувала фото з залізничного вокзалу у Києві наголосивши, що це її четвертий візит в столицю Україні від початку повномасштабного російського вторгнення.

 

«Приємно повернутися до Києва, вже вчетверте з моменту російського вторгнення. Цього разу з моєю командою комісарів»,- йдеться у повідомленні.

 

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель також прибув до Києва разом з фон дер Ляєн. 

 

«Прибув до Києва, щоб передати найсильніший сигнал підтримки від ЄС усім українцям, які захищають свою країну»,- написав він у Twitter.

 

«Ми тут разом, щоб показати, що ЄС підтримує Україну так само твердо, як і раніше. І щоб ще більше поглибити нашу підтримку та співпрацю»,- додала фон дер Ляєн.

 

«Допомога ЄС досягла 50 мільярдів євро з початку російської війни. Європа була єдиною з Україною з першого дня. І буде стояти з вами до перемоги та відновлення»,- додав Борель.

 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу на саміті в Києві не обіцятимуть, що Київ зможе приєднатися до блоку найближчим часом.

 

Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого у Києві. Напередодні зустрічі відбудуться консультації між Європейською комісією та українським урядом.

 

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, центральним питанням саміту Україна ЄС  буде оцінка прогресу, якого вже досягла Україна, та подальше відкриття переговорів про вступ, торкнуться також багатьох інших тем, пов’язаних з війною Росії проти України.

 

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Але насправді перспектива приєднання до ЄС залишається віддаленою.

 

Як повідомляла УМ, у січні до Києва з робочим візитом приїжджав голова Євроради Шарль Мішель.